Mindentbele – ComPot Beltéri komposztáló csomag (4 havi komposzt aktivátorral és muslica védelemmel)

68800 Ft (Áfával)

Helló hulladékmentes élet! A COM-POT beltéri és műanyagmentes komposztálás a lakásban. Anyaga agyag és giliszták nélkül működik. Funkcionális és szép, kis odafigyeléssel a konyhai lebomló hulladékból fekete arany lesz 4,5-6hónap alatt!

14 készleten

Leírás

ÁTÍRÁS ALATT – a kis türelmeteket kérném

MI A COMPOT BELTÉRI KOMPOSZTÁLÓ CSOMAG?

A műanyagmentes beltéri komposztáló csomagot a városi lakásodba terveztük, megújuló alapanyagokból. Mérete akkora, hogy a konyhádban az asztalon vagy az asztal mellett elférjen.

A hulladékmentes konyha része. A COMPOT-ot úgy terveztük, hogy egész évben tudj benne beltérben komposztálni. A szerves hulladékod  a komposztálás első részében (lebomlási rész) összeesik a térfogatának körülbelül a harmadára, utána pedig a humuszanyagok felépülnek benne: így lehetséges, hogy heti 2 liter szerves hulladékot tudsz a COMPOT edénnyel  komposztálni.

Már 4-6 hónap után „szüretelhetsz” belőle kész komposztot! Egy kis odafigyeléssel egy átlagos magyar háztartásnak az egész évi zöld konyhai hulladéka komposztálható, amiből 20-30 liter kész komposzt keletkezik.

Kellemetlen szagmentes, mivel az anyaga agyag, ami lélegzik, hűt és fűt és szagtalanít is, optimális környezetet biztosítva a komposztáláshoz beltérben (is). Egy kis odafigyeléssel ideális komposztálási környezetet tudunk előállítani benne, ami egy nedves erdő illatát hozza el nekünk.

Nem kellenek hozzá giliszták és más segédeszközök, mivel a COMPOT edény a komposztáláshoz kifejlesztett baktériumkultúra segítségével bontja le a szerves hulladékot. Magától elvégzi a feladatot, neked nincs más dolgod, mint hogy hetente 1 alkalommal „megetesd” a konyhai zöldhulladékoddal.

Hazai kézműves: A COMPOT-ot több keramikussal és baráttal együtt alkottuk meg. Az vezetett minket, hogy ezt a csodálatos anyagot – az agyagot – egy jó célra fordítsuk. 2 éves tervezés és tesztelés alatt jutottunk el ide, hogy giliszták nélkül használhatod a COMPOT-ot. Letisztult forma, megújuló alapanyagból, kívül belül természetesen

 – ez a COMPOT.

Elsőre soknak tűnik, de a csomag tartalma mindent lefed amire szükséged lesz a beltéri komposztáláshoz és vásárlói zárt csomortunkban segítjük a komposztálási élményedet!

Csomag tartalma:


3 egymásba illeszkedő, jól szellőző 3x 12 Liter űrtartalmű porózusra égetett agyagedény, amibe az egész évnyi lebomló hulladékod belefér. Jól záródó és jól fogható fogó, mázazott alj ami felfogja a felesleges folyadékot.


8 oldalban a kicsomagolástól kezdve, a komposztáló használatáig és a komposzt szüreteléséig megpróbáltunk a legfontosabb felmerülő kérdésekre válaszolni

 

A muslicák elleni védelemben nagyon hasznos segédeszköz, újrahasználható. (akár magtejkészítéshez is használhatod szűrőnek:)


Ez egy olyan keverék, amivel a komposztod optimális körülmé nyeit fennt tudod tartani a beltéri agyag komposztálódban. A legfontosabb alapanyagai: jó minőségű, magas széntartalmú anyagok, a szén/nitrogén egyensúly fenntartása miatt és több agyagásvány ami segít a szagtalnításban és a nedvszívásban, illetve a komposzt aktiváló mikrobiológiai  készítmény, ami a  benne lévő mikroorganizmusok segítségével gyorsítják a komposztálás folyamatát. 


Segít az aktivátor kimérésében, hogy mennyit kell belerakni egy héten


Segít egészséges irányban tartani az érő komposztodat és muslicák elleni védelemben a felületekre fújva megállítja a muslicák hormonháztartását és a sokasodásukat így


mert az mindig örömet okoz:)

További információk

Tömeg 15 kg

Érdekelhetnek még…