{Letölthető} Ételtakarékos konyha: 15 Élelmiszerhulladékból főzős recept és heti menütervező

Konyánk az otthonunk szíve – és a komposztálás helyszíne is

Sokan kérdezitek, miért is fontos a lebomló hulladék utóélete? Miért fontos a komposztálás a városban?

Hát a városokban sokan élünk és ez csak növekedni fog. És nagyon sok lebomló hulladékot termelünk, becslések szerint a FAO szerint világon előállított teljes élelmiszer-mennyiség egyharmada hulladékként végzi, melynek jelentős része még fogyasztásra alkalmas lenne.

Selejt főzés – szomorú zöldség és gyümölcsök mennybemenetele

Nem minden selejt ami annak tűnik. Ha már nem fogyaszthatod el, akkor sem a kukában a helye hogy büdösödjön.

Ezzel a letölthető anyaggal szeretnélek inspirálni, hogy kezd bele az élelmiszerhulladék takarékos konyha kialakításába.

Egy hulladéknaplózást tartottam ebben az évben egy hónapig, abból született ez az írás, hogy a konyhai hulladékomból főztem 30 napig. A vizsgálat alatt új dolgokat tanultam és sok új receptet próbáltam ki, amivel még többet tudtam megmenteni a komposztból és finom dolgokat főzni belőle.

Ennek az apropóján készült ez a letölthető anyag, hogy minél több emberhez jusson el .

Ezzel a letölthető anyaggal szeretnélek inspirálni, hogy kezd bele az élelmiszerhulladék takarékos konyha kialakításába.

Letölthető útmutatóban:

  • 15 incsiklandozó hulladékmentő recept 
  • Saját nyomtatható Menütervező
  • 30 napos kihívás letölthető lapja

 

Kérlek használd a letölthető segédanyagokat. 30 napig akár mint egy kihívás, életmódváltási próba. – inspirálódj, próbáld ki, légy nyitott!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük