340100882_609445084550547_3675596037601137341_n

Flamingo laskagomba az új egzotikus “szobanövény”, akiről minden izgalmas tudnivalót elárulunk a workshopon 🙂
A természetben nincs hulladék. Minden lebomlik és visszatér az ökoszisztémába, Ezen a workshopon a körkörös gazdálkodást valósítjuk meg gombák segítségével. A városban keletkezett hulladékból (kávézacc) és saját komposzt felhasználásával elkészítjük egy különleges gomba a trópusi rózsaszín laska kedvenc táptalaját.
A gombák született lebontó szervezetek melyek szinte minden növényi eredetű maradványt fel tudnak dolgozni a kidőlt farönktől a kávézaccig.
Laska termesztő üveggell igazi komposztáló társra lelhetsz ,akitől minden nap tanulhatsz valamit.
Új kiskedvenced legjobb tulajdonságai:
– kedvenc étele a reggeli kávéd maradéka( kávézacc)
– örökké él,ha táplálod
– kis helyigényű,mint a szobanövények
– finom és egészséges élelemhez jutatt pár hetnte
-nem kell sétáltatni és akkor se kell gondozni ha hetekre elutazol
Tematika:
Megbeszéljük a gombatermesztés alapjait, a rózsaszín laskagomba igényeit. Zerowaste termesztőközeget készítünk kávézacc és komposzt felhasználásával,melyet majd laska termesztő üvegedben hazavihetsz.
 
Időpont: 2023.04. 25. 17:30-19:00
Helyszín: Ligeti bolt Katona József utca 9-11
Ár: 12500 Ft /fő (előre fizetendő)
Jelentkezni a capsulfarm@gmail.com címen tudtok.
Salamon Szilvi, a Capsulfarm alapítója és Udvarnoki Tünde, COM-POT beltéri komposztáló készítője fogja tartani a foglalkozást.
A workshop szervezői:
Szilvi: Salamon Szilvi vagyok a Capsul Farm alapítója 2018 óta oktatok kis léptékű ökológiai szemléletű városi élelmiszer termelést. Beltéri termesztőkészleteimmel szeretném mindnekinek elérhetővé tenni,hogy egész évbenn friss élelmiszert termeljen saját maga számára. Környezetmérnökként mindig érdekelt,hogy csempészhetem vissza a természet egy darabját a városi ember hétköznapjaimba,ebben a szellemben tartom workshopjaimat.
https://www.facebook.com/CapsulFarm/
Tünde: 14 éve fogott bele a természetes, egyszerű életmód kipróbálásába, azóta is kitartóan keres egyszerű, növényi „csináld magad”, kisléptékű megoldásokat a bőrünk, hajunk, ruhánk, növényeink, lakásunk, szeretteink ápolására. Az egyszerű, minimalista, hulladékmentes majdnem ehető megoldásokat szereti és kutatja. 2010 óta tartott szemléletformáló foglalkozásokat felnőtteknek és gyerekeknek sokféle természetes témában a Messzelátó-, és a Szatyor Egyesületben. Mellette a COMPOT agyag beltéri komposztáló megálmodója. https://www.com-pot.hu/